Events

Programlama Yarışması

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak üniversite öğrencilerini bilgisayar bilimlerine teşvik etmek amacıyla, her sene Türkiye genelinde bir programlama yarışması düzenliyoruz. Bu yıl 22.sini düzenlediğimiz yarışmamızın ön eleme etabı 22-25 Mart tarihleri arasında online olarak, final etabı 20 Nisan 2019'da ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünde gerçekleşecek.

Yarışmaya katılmak için en fazla üçer kişiden oluşan öğrenci grupları, ön eleme sorularını çözerek yarışmamızın resmi başvuru ve kayıt sayfası olan http://yarisma.cclub.metu.edu.tr adresine cevaplarını gönderirler. İlk aşamada gönderilen çözümler, Linux işletim sistemi kurulu bilgisayarlarda derlenerek değerlendirilir ve belirlenen finalist gruplar, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bilgisayar laboratuvarlarında yapılacak finale davet edilirler. Ankara dışından finale katılmaya hak kazmain_site yarışmacıların ODTÜ'de konaklamaları ve yol masrafları topluluğumuz tarafından karşılanır.

Final aşamasında yine benzer formatta sorularla karşılaşan gruplar bu kez zamana karşı yarışırlar. Bu aşamada, her grup için bir bilgisayar temin edilerek, öğrencilerden grup olmanın avantajını kullanmaları ve soruları organize bir şekilde yanıtlamaları beklenmektedir.

Bilişim Günü

Her yıl nisan ya da mayıs ayında düzenlediğimiz “Bilişim Günü”, 2018 yılında 14 Nisan'da gerçekleşti. ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde gerçekleşen bu etkinlik kapsamında, JotForm, Siemens gibi yazılım sektörünün büyük şirketlerinin katıldığı seminerler dinledik. Eğlenceli ve bilgilendirme amaçlı olan seminer ve sunumların yanı sıra ödüllü bir çekiliş yaparak şanslı konuklarımıza bu günü hatırlamaları için bir hediye bıraktık. Günün sonunda 21. Programlama Yarışması'nda ilk 3'e giren takımlara ödüllerini verdik.

Teoriden Pratiğe

Öğrencilere eğitim hayatları boyunca öğretilen teorik bilgilerin onlarda uyandırdığı “Ben bu bilgileri iş hayatında nasıl kullanacağım?” ve benzeri soruları cevaplamayı amaçlayan, sektörden seçkin insanların tecrübelerini ve bu teorik bilgileri nasıl kullandıklarını anlattıkları konuşmalardan oluşan “Teoriden Pratiğe” adlı etkinliğimizi ilk kez 2 Aralık 2017 tarihinde düzenledik. Etkinlikte Arçelik, ING Bank ve Taleworlds Entertainment yer aldı. Her yıl düzenlemeyi planladığımız bu etkinliğin, hedef kitlemiz olan 3-4. sınıfta okuyan mühendislik ve beşeri bilimler öğrencileri için faydalı ve yol gösterici olacağına inanıyoruz.

S-Talk

Dönemde 3-4 kez düzenlediğimiz bu etkinlikler, bilgisayar ve teknoloji alanında bilgili/tecrübeli kişiler tarafından verilecek eğitici kısa konuşmalar fikriyle çıktı. 2017 yılının ekim ayında düzenlemeye başladığımız bu etkinliklerde konuşmacımızı haftaiçi bir akşam ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği amfisinde ağırlayarak soru-cevap üzerinden dönen bir seminer organize ediyoruz. 1 saati aşmamak üzere planlmain_site bu etkinliklerde şu ana kadar araştırma görevlileri, oyun sektöründen isimler ve yazılım sektörünün önde gelen şirketlerinin yöneticilerini ağırladık, ağırlamaya da devam ediyoruz.

Codenight

Eğitim ve sosyal etkinliklerin arasında bir yerde olan bu etkinliği dönemde 3-4 kere düzenlemeye çalışıyoruz. Bölümdeki bilgisayar laboratuvarlarından birinde toplanıp, kendi projelerimiz üzerinde çalışarak RedBull sponsorluğunda sabahlıyoruz. Bir yandan birbirimize yardım ediyor bir yandan da birbirimizi daha iyi tanıyor, eğleniyoruz.