Codenight

Eğitim ve sosyal etkinliklerin arasında bir yerde olan bu etkinliği dönemde 3-4 kere düzenlemeye çalışıyoruz. Bölümdeki bilgisayar laboratuvarlarından birinde toplanıp, kendi projelerimiz üzerinde çalışarak RedBull sponsorluğunda sabahlıyoruz. Bir yandan birbirimize yardım ediyor bir yandan da birbirimizi daha iyi tanıyor, eğleniyoruz.

S-Talk

Dönemde 3-4 kez düzenlediğimiz bu etkinlikler, bilgisayar ve teknoloji alanında bilgili/tecrübeli kişiler tarafından verilecek eğitici kısa konuşmalar fikriyle çıktı. 2017 yılının ekim ayında düzenlemeye başladığımız bu etkinliklerde konuşmacımızı haftaiçi bir akşam ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği amfisinde ağırlayarak soru-cevap üzerinden dönen bir seminer organize ediyoruz. 1 saati aşmamak üzere planlmain_site bu etkinliklerde şu ana kadar araştırma görevlileri, oyun sektöründen isimler ve yazılım sektörünün önde gelen şirketlerinin yöneticilerini ağırladık, ağırlamaya da devam ediyoruz.

Teoriden Pratiğe

Öğrencilere eğitim hayatları boyunca öğretilen teorik bilgilerin onlarda uyandırdığı “Ben bu bilgileri iş hayatında nasıl kullanacağım?” ve benzeri soruları cevaplamayı amaçlayan, sektörden seçkin insanların tecrübelerini ve bu teorik bilgileri nasıl kullandıklarını anlattıkları konuşmalardan oluşan “Teoriden Pratiğe” adlı etkinliğimizi ilk kez 2 Aralık 2017 tarihinde düzenledik. Etkinlikte Arçelik, ING Bank ve Taleworlds Entertainment yer aldı. Her yıl düzenlemeyi planladığımız bu etkinliğin, hedef kitlemiz olan 3-4. sınıfta okuyan mühendislik ve beşeri bilimler öğrencileri için faydalı ve yol gösterici olacağına inanıyoruz.

Bilişim Günü

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak alanlarında uzman isimlerin bilgi, tecrübe ve araştırmalarını bizlere aktaracağı şekilde evrilmiş bir Bilişim Günü ile daha karşınızdayız! Bu yılki etkinliğimiz bilişim alanını ele alırken akademik bir profil çiziyor, aynı zamanda endüstriyi de unutmuyor.

Bu yılki konuşmalarımız arasında JotForm CEO'su Aytekin Tank'tan "Start-up Kültürü", Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Chris Stephenson'dan "Gelecek Fonksiyonel Programlamada", Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Özcan Öztürk'ten "Heterogeneous Computing" ve üniversitemiz öğretim üyesi Tolga Can'dan "Bioinformatics" temalı konuşmalar yer alıyor. Fuaye alanında JotForm, VLMedia ve Insider'ın standları da bulunan dopdolu bir program sizi bekliyor.

Saat 11:00'de başlayıp 16:00'ya kadar sürecek programımızın detayları için bizi takip edin.

Etkinliğimiz ODTÜ da dışından katılıma açık, ancak bilet al linkine tıklayarak Eventbrite üzerinden kayıt olmayı unutmayın.

Etkinliğimize platin sponsor olarak destek olan JotForm'a teşekkür ederiz!

Programlama Yarışması

Yarışmaya katılmak için en fazla üçer kişiden oluşan öğrenci grupları, ön eleme sorularını çözerek yarışmamızın resmi başvuru ve kayıt sayfası olan http://yarisma.cclub.metu.edu.tr adresine cevaplarını gönderirler. İk aşamada gönderilen çözümler, Linux işletim sistemi kurulu bilgisayarlarda derlenerek değerlendirilir ve belirlenen finalist gruplar, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bilgisayar laboratuvarlarında yapılacak finale davet edilirler. Ankara dışından finale katılmaya hak kazmain_site yarışmacıların ODTÜ'de konaklamaları ve yol masrafları topluluğumuz tarafından karşılanır.

Final aşamasında yine benzer formatta sorularla karşılaşan gruplar bu kez zamana karşı yarışırlar. Bu aşamada, her grup için bir bilgisayar temin edilerek, öğrencilerden grup olmanın avantajını kullanmaları ve soruları organize bir şekilde yanıtlamaları beklenmektedir.

Sponsorlar

Platin Sponsor