Etkinliklerimiz

Programlama Yarışması

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu, üniversite öğrencilerini bilgisayar bilimlerine teşvik etmek amacıyla, her sene Türkiye genelinde bir programlama yarışması düzenlemektedir. Geçtiğimiz yıl 20.si gerçekleşen yarışmamızın 21.sinin iki aşamalı olarak 23-26 Mart ve 13 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleşmesi planlanmaktadır.

Yarışmaya katılmak için en fazla üçer kişiden oluşan öğrenci grupları, ön eleme sorularını çözerek yarışmamızın resmi başvuru ve kayıt sayfası olan http://yarisma.cclub.metu.edu.tr adresine cevaplarını gönderirler. İlk aşamada gönderilen programlar, Linux işletim sistemi kurulu bilgisayarlarda derlenerek değerlendirilir ve belirlenen finalist gruplar, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bilgisayar laboratuvarlarında yapılacak finale davet edilirler. Ankara dışından finale katılmaya hak kazanan yarışmacıların ODTÜ'de konaklamaları ve yol masrafları topluluğumuz tarafından karşılanır.

Final aşamasında yine benzer formatta sorularla karşılaşan gruplar bu kez zamana karşı yarışırlar. Bu aşamada, her grup için bir bilgisayar temin edilerek, grup olmanın avantajını kullanmaları ve soruları organize bir şekilde yanıtlamaları beklenmektedir.

Programlama Yarışması-Bilişim Günü Programlama Yarışması-Bilişim Günü

Bilişim Günü

21. Geleneksel Programlama Yarışması’nın ödül töreni 14 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşmesi planlanan “Bilişim Günü”nde yapılmaktadır. ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek bu etkinlik kapsamında, yazılım sektörünün büyük şirketlerinin katıldığı seminerler düzenlenecektir. Eğlenceli ve bilgilendirme amaçlı olan seminer ve sunumların yanı sıra ödüllü çekilişler de yapılmaktadır. Günün sonunda ise ödül töreni gerçekleştirilip ilk 3’e giren gruplara para ödülü verilecektir.

Teoriden Pratiğe

Öğrencilere eğitim hayatları boyunca öğretilen teorik bilgilerin onlarda uyandırdığı “Ben bu bilgileri iş hayatında nasıl kullanacağım?” ve benzeri soruları cevaplamayı amaçlayan, sektörden seçkin insanların tecrübelerini ve bu teorik bilgileri nasıl kullandıklarını anlattıkları konuşmalardan oluşan “Teoriden Pratiğe” adlı etkinliğimizi ilk kez 2 Aralık 2017 tarihinde düzenledik. Etkinlikte Arçelik, ING Bank ve Taleworlds Entertainment yer aldı. Her yıl düzenlemeyi planladığımız bu etkinliğin, hedef kitlemiz olan 3-4. sınıfta okuyan mühendislik ve beşeri bilimler öğrencileri için faydalı ve yol gösterici olacağına inanıyoruz.

S-Talk

Dönemde 3-4 kez düzenlemeyi planladığımız bu etkinlikler, bilgisayar ve teknoloji alanında bilgili/tecrübeli kişiler tarafından verilecek eğitici kısa konuşmalar fikriyle çıktı. İlkini 26 Ekim 2017’de “Reinforcement Learning” alanında gerçekleştirdik. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden iki asistanımız ICTAI 2017 konferansından davet alan makalelerini bizlere sundu. Sıradaki S-talk’lar için şirketler ve eğitimcilerle görüşmelerimiz devam ediyor.

Codenight

Eğitim ve sosyal etkinliklerin arasında bir yerde olan bu etkinliği dönemde 3-4 kere düzenlemeye çalışıyoruz. Bölümdeki bilgisayar laboratuvarlarından birinde toplanıp, kendi projelerimiz üzerinde çalışarak sabahlıyoruz. Bir yandan birbirimize yardım ediyor bir yandan da birbirimizi daha iyi tanıyor, eğleniyoruz.